Spirulina Bio to nic innego jak rodzaj alg, której dobroczynne właściwości zostały uznane jako bogate źródło pożywienia. Już od dłuższego czasu jest przyjmowana jako suplement diety. Jej regularne stosowanie przyniesie wiele korzyści dla organizmu człowieka.
[caption id="attachment_616" align="alignleft" width="242"] Wysuszona spirulina Bio[/caption]
Pierwszą z zalet jest wysoki poziom białka pochodzenia roślinnego, o wiele wyższy niż znajduje się w rybach lub wołowinie. W jej składzie odnajdziemy duże ilości witaminy B12 oraz składniki mineralne, takie jak: potas, magnez, sód, żelazo i fosfor.
Spirulina Bio(jak ta: http://superzdrowe.pl/pol_m_Spirulina-i-chlorella_Spirulina-bio-261.html) zawiera również beta-karoten, który chroni komórki człowieka oraz kwas gamma-linolenowy charakteryzujący się właściwościami obniżającymi poziom cholesterolu, chroniąc jednocześnie przed ryzykiem zachorowania na wiele chorób o podłożu sercowym. Liczne badania naukowe jednoznacznie wykazały, że spirulina Bio w istotnym zakresie pomaga w leczeniu nowotworów, a także chorób o podłożu wirusowym. Jak wynika z analiz, składniki aktywne wzmacniają układ odpornościowy, dzięki czemu organizm może skuteczniej bronić się przed infekcjami czy poważniejszymi chorobami.
Spirulina Bio jest preparatem o nieocenionym właściwościach zdrowotnych. Najlepiej o tym fakcie mogły przekonać się osoby regularnie ją przyjmujące. Jej walory zostały potwierdzone licznymi badaniami przeprowadzonymi przez wykwalifikowanych uczonych, dzięki czemu produkt został dopuszczony do sprzedaży w formie suplementu diety dla całej rodziny.